het weer

Gaat het regenen? Schijnt de zon? Waait het hard? ‘Het weer’ is gespreksonderwerp nummer 1 in Nederland. Ook als  het over dé bruiloft gaat is dit onderwerp niet weg te denken uit de voorbereidingen.

Ik krijg dan ook regelmatig de vraag of een Buiten Bruiloft nou wel zo’n goed idee is in Nederland en wat er gebeurt als het stormt?

Ik heb veel Buiten Bruiloften meegemaakt. En ja het regende ook wel eens, en ja het regende ook wel eens heeeeeellll hard. Maar het regent eigenlijk nooit een hele dag!     bruid regenlaarzen

Als echte durfal gok je het erop en schrik je niet terug van het Hollandse weer. Om er toch voor te zorgen dat het prachtig gestylde haar van de bruid, het mooie pak van de bruidegom en de mascara van schoonmoeder al sneuvelt voor het ja-woord is gezegd, is het best handig wat voorzorgsmaatregelen te treffen. Dit kan bijvoorbeeld door een tent neer te zetten. Deze zijn er in verschillende soorten en maten. Een tent kan een mooie escape zijn, zonder dat het iets af doet aan het buitengevoel. Je hoeft dan tenslotte ook niet van locatie te veranderen. Zelfs tot op de dag zelf kun je nog beslissen of je er gebruik van wilt maken.

Geen tent? Niet getreurd, er zijn altijd nog paraplu’s te huur en je kunt uit voorzorg regenlaarzen en een mooi gepersonaliseerd handdoekje voor je gasten regelen.

Behalve regen kan het, met name in de avonduren, afkoelen buiten. Los dit op met heaters, vuurkorven of een behaaglijk kampvuur. Zorg voor gezellige dekentjes voor de gasten.

Als het weer echt zo slecht is dat er gevaar dreigt voor bruidspaar en gasten, dan treedt de verzekering in werking die je van tevoren hebt geregeld en kan de bruiloft bijna kosteloos verplaats worden naar een andere dag.

Het kan ook anders. Wat als de zon schijnt. Echt heel hard schijnt, dan wordt het heet. Heerlijk, maar om niet te bezwijken aan een zonnesteek zijn enige voorzorgmaatregelen ook hierbij op z’n plek. Een tent is dan wederom een oplossing maar nu om schaduw te geven. En anders grote parasols of zoek de beschutting van de bomen. Geef de gasten een waaier of zonnebril cadeau en zorg dat er voldoende verkoelende drankjes zijn en trakteer op ijsjes.

ijsjes
zonnebrillen

Informeer de gasten altijd dat het om een Buiten Bruiloft gaat. Zij kunnen dan zelf inschatten wat voor kleding ze dragen en doen de dames er misschien verstandig aan doen hun high heels thuis te laten.

Vergeet niet: Uiteindelijk schijnt voor ieder bruidspaar de zon. Op welke manier dan ook.